Vigtige tips til internetsikkerhed

Tanken om en ny kultur, nye mennesker og nye oplevelser kan trække i rigtig mange mennesker. Tiden bliver brugt på at smage en masse nyt mad, se spændende seværdigheder og danne minder, der varer for livet.

 

Når du er afsted som turist, er der dog desværre rigtig mange skumle typer og fælder, du kan lande i. Det kan være helt simple fælder som f.eks. tyveri, men du kan også ende som offer for hacking eller tricktyveri, der ender med en mobil for lidt i din lomme.

 

De fleste, der har rejst en lille smule, har sandsynligvis allerede fået dette fortalt adskillige gange og derfor sørger for at tage sine forholdsregler, når mobilen svinges frem.

 

Ovenstående er en rigtig god idé – vær opmærksom på, hvor du har din mobil på alle tidspunkter – uanset hvor du befinder dig.

 

Når det er sagt, er der stadig adskillige måder, hvorpå du kan få stjålet din data. Og det er råd mod dette, vi gerne vil give med på vejen, inden du tager afsted.

 

Før du tager afsted

 

Inden du tager afsted bør du sørge for, at din data er så sikker som mulig. Har du ikke brug for at tage en bestemt enhed – måske din laptop – med på turen, bør du heller ikke. Sørg desuden for at lave en backup af din data og sæt ekstra sikkerhed på dine login-muligheder på telefonen.

 

Mens du rejser

 

Når du er taget afsted, bør du altid være opmærksom på dine omgivelser og samtidig dine vigtige ting, der opbevares på kroppen eller i tasken. Lad vær med at placere din telefon et sted, selvom der måske kun går få sekunder, før du har planer om at samle den op igen.

 

Sidder du på en café eller lignende med en computer, anbefaler vi en mørklægningslag til din skærm, så din skærm ikke kan aflæses af folk i nærheden. Samtidig bør du altid være opmærksom på, hvilke hjemmesider du sidder inde på. Sidder du et offentligt sted i udlandet er det måske ikke nødvendigt at tjekke din e-boks.

 

Til din rejse kan du gøre brug af en taske, der opbevarer din laptop og andet udstyr på en sikker måde. Ofte er der særskilte rum til laptop, der kan knappes sammen, så gæster, der ikke er velkomne, får svært ved at åbne tasken og snige din bærbar ud. Dette kan f.eks. være en rygsæk, pilottaske eller skuldertaske.

 

Undgå brug af offentlig Wi-Fi

 

Det er her, at det bliver en smule kringlet, da kun teknologien – og næsten fantasien – sætter grænser for, hvad der kan ske på et offentligt netværk. Det kan ikke understreges nok, hvor meget, vi fraråder at logge ind på et offentligt netværk med en enhed, der opbevarer meget af din følsomme data.

Kan det undgås, bør du heller ikke bruge offentlige computere til at logge ind på dine kontis. Uanset hvor.

Skriv et svar