Hvor lang skal min tidshorisont være for at det er en god idé at investere?

Du undrer dig måske over, hvor længe din tidshorisont bør være, når du skal investere. Det kan være en god ting at overveje, da en længere tidshorisont som regel er lig med et bedre afkast. Hvis du nogensinde har hørt om Warren Buffett, den investor, som har haft størst success med investeringer i det 20. århundrede, så er du måske bekendt med hans strategi. Hvis du ikke har hørt om denne mand, så anbefaler vi, at du måske tager et fif eller to fra ham, og vi kan allerede give dig et her. Nemlig, at Warren Buffetts strategi består i at investere langsigtet i value-aktier. Value-aktier er kort sagt: aktier, der kan købes til mindre, end hvad de er værd og dermed sagt, at en given aktie er billig. Disse aktier er ikke blevet “opdaget” endnu af den almene investor, og derfor får du mulighed, ved at opdage dem først, at købe dem billigt, hvor de med tiden vil få en dyrere og dyrere kursværdi, hvor du så tjener kassen, fordi du kom i god tid. Du kunne se værdi i, hvad andre ikke kunne se værdi i, og måske var andre for pessimistiske og værdisatte derfor virksomheden lavere, end den egentlig var berettiget til. En anden fordel ved denne strategi er, at du som investor vil få udbetalt udbytte hen over denne lange tidsperiode, hvor du holder aktien i dit portefølje. Med det sagt, vil du få afkast både gennem udbytte og kursværdi. Du vil derudover også spare dig selv en masse handelsomkostninger ved at gå langsigtet i en aktie – disse handelsomkostninger kan blive dyre på det lange løb. Når du går ind med en strategi, om at investere langsigtet, slipper du også for at komme til at sælge eller købe i stressede situationer og muligvis i panik, da du har opgjort med dig selv, at du ikke røre ved dit portefølje. Mange komme til at lave den fejltagelse at sælge for tidligt.

Hovedårsagerne til langtidsinvestering

  • Du køber billige value-aktier, som har stort potentiale for afkast gennem udbytte og kursværdi
  • Du sparer dig selv mange handelsomkostninger ved at undlade at købe og sælge for ofte.
  • Du kommer ikke i en stresset situation, hvor du kommer til at sælge dine aktier i panik og derfor ender med tab eller misset gevinst.

Nordnet månedsopsparing – simpelt og enkelt

Du kan nemt gøre alt ovennævnte gennem Nordnet månedsopsparing, hvor du får et bredt portefølje, slipper for handelsomkostninger og sikre dig selv en lav risiko. Du kan vælge et indeks med value-aktier som hovedfokus, hvor du får det, som vi har nævnt i artiklen. Du får dog ikke mulighed for selv at vælge præcis, hvilke aktier du vil have i dit portefølje, men derimod lader du professionelle om at vælge dem for dig.

Skriv et svar