Guide: Sådan vælger du de rigtige printerpatroner

Er printeren begyndt at brokke sig over, at den mangler blæk? Har du ikke helt styr på, hvilken salgs printerpatroner, du skal have fat i? Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilke printerpatroner, der lige passer til den printer, man har. Der kan være mange ting at holde styr på, så her kommer en lille guide til, hvad man skal være særligt opmærksom på.

Få styr på mærke og model

Det første, det er smart at få styr på, er, hvilket mærke printer man har. De fleste producenter af printere, producerer også printerpatroner, der kun passer til deres egne printere. Så hvis man f.eks. har en printer fra HP, skal man også have fat i HP printerpatroner og ligesådan med patroner til printere fra andre mærker.

Når man har styr på mærket, er det også en god idé at finde ud af, hvilken model ens printer er. Ofte er det nemlig forskelligt fra model til model, hvilke printerpatroner, der passer til. Hvis man arbejder i en virksomhed, kan det også være, at det i stedet er lasertoner, man skal have fat i. Dette er nemlig en populær løsning i mange virksomheder.

Originale eller uoriginale?

Efter at have fået styr på mærke og model, ved man hvilke printerpatroner, man har brug for. Dernæst skal man tage stilling til, om man vil betale lidt ekstra, så man er på den sikre side og får originale printerpatroner. Hvis man gerne vil slippe lidt billigere, kan man dog også vælge at købe uoriginale printerpatroner. Disse kan man få billigere end de originale, men printerproducenterne vil selvfølgelig anbefale, at man køber de originale, som de selv har produceret.

Til nogle printermodeller, kan man også få både almindelig størrelse og XL-størrelse printerpatroner. Derudover kan man til mange modeller også købe en sampak med alle de printerpatroner, der skal bruges, i den samme pakke – i stedet for at købe dem enkeltvis. Ved begge disse løsninger kan der være penge at spare – fremfor at købe den almindelige størrelse enkeltvis.

Med printerpatroner er nogle valg altså truffet i forvejen, mens andre er nogle, man selv skal træffe.

Skriv et svar