Det kan være dyrt, at bruge hunden som tyverialarm

I hundeloven står der nemlig at du som ejer har “objektivt ansvar“, hvilket betyder at lige meget omstændighederne, skal du betale erstatning, hvis din hund bider eller på anden måde forvolder skade på eksempelvis en indbrudstyv.

Mange tror fejlagtigt at hvis man advarer om hund med et skilt på døren, undgår dette ansvar, men dette er ikke rigtigt. Det objektive ansvar kan ikke fraskrives på nogen måde. Det kan dog være en formidlende omstændighed i retten, hvis skadeslidte selv har været skyld i skaden.

Langt de fleste indbrud sker når hjemmet har været forladt i længere tid, f.eks. I forbindelse med en ferie. Og der vil hunden typisk ikke være hjemme alligevel.

Så tænk dig om en ekstra gang, inden du anskaffer dig en hund til at stå for sikkerheden i dit hjem.

Der findes bedre alternativer

Husk at have solide låse på dine vinduer og døre, samt undgå at værdier ligger frit fremme i hjemmet. Eventuelt kan du holde en lampe tændt mens du er væk, så huset ser beboet ud.

Klip også hække ned til naboer, så tyvene ikke kan arbejde uforstyrret.

Et andet alternativ man burde kigge på er en tyverialarm. Alarmsystemer er i dag meget diskrete samt nemme at betjene, således at det ikke behøves at fylde noget i dagligdagen. Med en tyverialarm behøver du aldrig frygte for hvordan dit hjem ser ud, når du kommer hjem, da du altid vil have overvågning af dit hus. Alarmselskabets skilte virker forebyggende, og skulle en uforsigtig tyv forsøge at bryde ind, vil en alarm straks gå og sende en vagt ud til adressen.

Alarmsystemerne kan i dag også sikrer dig i mod røg, kulilte, vand samt naturgas. Der kan derfor være mange gode grunde til at vælge et alarmsystem, fremfor eksempelvis en hund.

Tyverialarmer kan også sikre dig mod hjemmerøveri

I dag kan mange alarmselskaber også tilbyde dig en tilkaldealarm, der ligesom tyverialarmen modvirker tyve, morvirker røvere. Med et enkelt tryk, modtager en alarmcentral melding om uønskede gæster, og sender straks assistance, uden at man behøves ringe op, hvilket i en sådan situation ville være umulig samt en eskalering af situationen.
En panikalarm kan f.eks. fås hos Falck Alarm.

 

Skriv et svar