Bliv klogere på naturvidenskab i Bjerringbro

Bjerringbro er en lille perle i Midtjylland, som huser knap 7500 indbyggere. Tilhørende Viborg Kommune ligger Bjerringbro i Gudenådalen, med byområde på begge sider af Gudenåen.

Byen har meget at byde på til børn, unge og familier. Bjerringbro huser både to folkeskoler, fire friskoler, en efterskole, et gymnasium og en højskole. Uddannelse er derfor i højsædet i byen.

 

Der er også en idrætspark i byen, som kan facilitere mange forskellige sportsgrene, blandt andet håndbold, fodbold, badminton, basketball, tennis, svømning, gymnastik og skydning.

 

Endnu en institution som byen indeholder er Naturvidenskabernes Hus, som er et uddannelsescenter med naturvidenskab i højsædet. Gå ind og læs mere om Naturvidenskabernes Hus og Bjerringbro, eller læs med her hvor du kort vil blive introduceret til dette fantastiske uddannelsescenter.

 

Naturvidenskab for alle aldre

 

Uddannelsescenteret Naturvidenskabernes Hus er målrettet elever helt nede fra 0. klasse og helt op til elever, som er i færd med at afslutte deres gymnasiale uddannelse.

 

Dermed er uddannelsescenteret henvendt til alle børn og unge, for at udvikle deres interesse og deres færdigheder inden for naturvidenskab.

 

Her kan du finde mulige partnerskaber mellem skole og virksomheder, finde undervisningsmateriale og få inspiration til undervisning inden for naturvidenskab.

 

Sidst men ikke mindst kan skoler komme på besøg hos Naturvidenskabernes Hus, hvor de mange forskellige faciliteter udgør en lærings fyldt oplevelse, med meget at lære om naturvidenskab.

 

Men hvad er naturvidenskab så for noget?

 

Naturvidenskab er en paraplybetegnelse for alle de videnskaber, som har naturen som sit genstandsfelt, altså alle de videnskaber som forsker naturen. Nogle fag herunder er astronomi, biologi, fysik, geografi, geologi, kemi, matematik og datalogi, blot for at nævne nogle stykker.

 

Når man lærer om naturvidenskab er det særligt fokus på den naturvidenskabelige metode, som er en objektiv metode, hvor observationer fører til en hypotese, som dermed bliver genstand for eksperimentel afprøvning.

 

Dermed starter en proces hvor hypotesen forsøges bevist, og efter en lang periode uden falsifikation af hypotesen, kan denne blive ophøjet til en teori, en regel eller en lov, som til hver en tid kan modbevises med nye eksperimenter eller observationer.

 

Naturvidenskabernes Hus vil promovere naturvidenskab

 

Målet med Naturvidenskabernes Hus er at promovere naturvidenskab til børn og unge, for at spire interessen for det naturvidenskabelig felt i en ung alder. Dermed er håbet, at flere vil vælge naturvidenskabelige uddannelser, som vil være til gavn for erhvervslivet, vækst og en bæredygtig fremtid.

 

Så Bjerringbro er en af de byer, der går forrest når det kommer til at gøre de unge interesseret i naturvidenskab – og forhåbentlig få dem til at tage en uddannelse, som kan komme hele Danmark til gode.

 

For vores fremtid bygger på, at vi har dygtige ingeniører, forskere og alle de andre fag inden for naturvidenskaben. For det er her, at udviklingen går stærkest. Og vi derfor skal være konkurrencedygtige.

Skriv et svar