Vælg dit skrivebord omhyggeligt

Hvis du bruger mange timer på kontoret, er det vigtigt, at du sidder godt. Det handler ikke bare om, at det skal være behageligt for dig. Det må det selvfølgelig gerne være. Men du bør også sidde ergonomisk godt. Det vil sige, at du skal sidde rigtigt, så din krop ikke bliver slidt og øm.

Det betyder meget for din siddestilling, hvilken kontorstol du har. Det er forståeligt. Det er jo stolen, du sidder på. Men også dit skrivebord har betydning for, hvordan du sidder. Derfor bør du vælge med omhu og vælge et godt skrivebord til hjemmekontoret. Netop på hjemmekontoret har du selv helt frit valg, når det kommer til skrivebord. Du kan vælge lige det, der er bedst til dig.

Du må gerne vælge et flot skrivebord

Når du vælger skrivebord, bør du finde et, du kan sidde korrekt ved. Det er okay, hvis du samtidig gerne vil have et skrivebord, der ser flot ud. Det kan godt lade sig gøre at opfylde begge ønsker i det samme skrivebord. Det kan godt på samme tid være godt for øjnene og godt for kroppen.

Du skal tilbringe mange timer ved dit skrivebord. Det fylder måske også ret meget af dit kontor. Så det må gerne være flot og ikke helt forfærdeligt at se på. Det er ikke godt, hvis du bliver trist af at se på det. Så skal du hellere blive glad og inspireret. Så vælg gerne et skrivebord, du kan lide at se på. Men sørg for at sikre dig, at din krop også kan lide at sidde ved det.

Rejs dig op

Med mange timer ved skrivebordet er det vigtigt at tænke på din siddestilling. Du kan også tænke på at holde nogle bevægelsespauser. Rejs dig op flere gange i løbet af dagen, og bevæg dig lidt rundt. En tur ud i køkkenet for at hente en kop kaffe tæller også med.

Har du et skrivebord, der kan hæves og sænkes, kan du også stå op og arbejde. Kør gerne dit skrivebord hhv. op og ned nogle gange i løbet af hver dag.

Det er ofte ensformigheden i det at sidde, der er usund. Din krop falder sammen i stillingen, og du får ikke rørt dine muskler. Hvis du rejser dig op en gang imellem, bruger du din krop. Så får du lige gang i hele maskineriet for et øjeblik. Det sætter gang i kredsløbet og vækker musklerne.

Skriv et svar