Sådan får du styr på økonomien i din forretning

Økonomi og forretning hænger tæt sammen og det er vigtigt at man har styr på selve økonomien, hvis man er firmaejer. Ellers kan dit firma hurtigt gå hen og gå konkurs. 

Læs i denne artikel om hvad du kan gøre for at få bedre styr på økonomien i din forretning. 

Hyr en bogholder 

Hvis man lige er startet som firmaejer, kan det være meget fristende at stå for at holde styr på økonomien selv. Og det kan da også sagtens lade sig gøre, hvis man har styr på økonomi og har erfaring med at lave bogføring. 

Men hvis man ikke har meget erfaring med bogføring, så er det bedre at lade andre og mere professionelle folk om denne del af arbejdet med iværksætteri. På www.bogfoering.dk kan du læse mere om muligheden for at hyre professionelle til at stå for din bogføring. 

At hyre en bogholder er i dag slet ikke så dyrt, som man skulle gå og tro. Og du har derfor som firmaejer ikke en egentlig grund til at lade være med at gøre det. 

Lær mere om økonomi 

Uanset om du insisterer på at stå for din egen bogføring i firmaet eller ej, så er det en god idé at lære så meget om firmaøkonomi som overhovedet muligt. I dag er der masser af muligheder for at tilegne sig mere viden om et bestemt emne takket være internettet. 

På internettet kan du finde frem til en masse gratis ressourcer, i form af blogindlæg, gratis e-bøger og lignende, som kan guide dig igennem de mest basale dele af bogføring og firmaøkonomi. Men du har også mulighed for at tage mere uddybende kurser i emnet, hvis du er interesseret i dette.

Nogle gange kan man finde sådanne kurser om firmaøkonomi igennem den kommune, man bor i. Der er nogle kommuner i landet, der er meget opmærksomme på at hjælpe deres iværksættere med at starte deres firma. Du vil derfor kunne finde frem til en del kurser om for eksempel firmaøkonomi, generelt om iværksætteri og hvordan man bygger et netværk. Læs mere om dine muligheder for dette inde på din kommunes hjemmeside. 

Hvis din kommune ikke tilbyder sådanne kurser, kan du ofte også finde frem til nogle gode kurser gennem din fagforening eller a-kasse.