Business & Tech

I dag spænder virksomheder over en stor vidde. Du kan have virksomheder, der i princippet stadig fungere med en kuglepen og en hammer og du har virksomheder, der er specialiseret og opererer med den nyeste teknologi.

Herunder kommer der en mini guide til de 3 forskellige virksomhedstyper, der er low tech, tech og high tech.

En low tech viksomhed

Langt de fleste danske virksomheder ligger i dette segment og det skyldes blandt andet, at vores virksomheder er så små, at det ikke er muligt at drive forskning på højt teknologisk plan. En anden årsag er at mange af de virksomheder, der starter i Danmark, er lavteknologiske. Eksempler på lavteknologiske virksomheder er rengøringsfirmaer, håndværkervirksomheder og personlig træner. Den type virksomheder kan relativ nemt startes og kræver som ofte ikke den store kapital, relativt set i forhold til high tech virksomheder som ofte kræver mange millioner kr. til forskning før de står med et salgsbart produkt.

En Tech virksomhed

En virksomhed som ligger lidt midt i mellem kan være virksomheder, der benytter sig af teknologi i dagligdagen, men ikke selv udvikler det. Det kan sagtens være avanceret teknologi. Et eksempel på en virksomhed kan være en, der sælger guitarer og højtalere. Det kan være avanceret udstyr og medarbejderne skal vide en stor viden om hvad produkterne kan, uden at de selv har været med til at fremstille eks. højtalerne. Et andet eksempel kan være en ingeniørvirksomhed, som igen ikke har udviklet noget, men bruger eksisterende teknologi. Ingeniør er dog kendt for at være relative gode til at fremstille ny teknologi.  

En high tech virksomhed

Selvom de fleste danske virksomheder ikke ligger i denne kategori, er vi stadig godt med. En af de største udfordringer de danske high tech virksomheder har, er at de er for små og har svært ved at få kapital til at komme videre med ideerne. Et eksempel på en high tech virksomhed er den danske virksomhed Lizard Techology, der har udviklet et høreapparat på baggrund af øglernes exceptionelle gode hørelse.

Især high tech virksomhederne har et stort potentiale for at kunne begå sig på det internationale marked. Især med små innovative nicheprodukter. Et andet eksempel er Novo, der med deres insulin har vokset sig store og i dag er en stor international spiller inden på mange andre områder.

Fælles for de 3 typer virksomheder

Uanset om du har en lavteknisk virksomhed eller en højteknologisk virksomhed har du brug for medarbejdere, der kan tænke innovativt og selvstændigt. Det er vigtigt at fremtidens medarbejdere lærer at begå sig på det globale marked og får sig et internationalt netværk. Det er vigtigt at personlige og sociale kompetencer styrkes som f.eks. risikovillighed, tolerance og sælgermentalitet der er med til at føre en virksomhed videre fra en lille dansk til en spiller på det internationale marked.

Silicon Valley

Silicon Valley er et område i det nordlige Californien i USA, som er kendt for at have en massiv koncentration af højteknologiske virksomheder. Det estimeres, at der er omkring 3000 virksomheder i området, der alle beskæftiger sig med elektronik og det er store internationale kendte virksomheder, som Apple og Google for at nævne et par få. Silicon Valley er i dag synonymet for højteknologiske virksomheder. Virksomhederne er også kendt for at betale nogle ualmindelige høje lønninger.

Skriv et svar