Mangler din virksomhed en NemKonto? Få information her

Mange stifter et selskab for at finde ud af, at de ikke kan bruge deres personlige konto som erhvervskonto og NemKonto til deres virksomhed. Dette skyldes, at dit selskab ikke er dig, og du er ikke dit selskab. Det er to forskellige personer, og du kan derfor ikke anvende din egen konto i din egen bank.

 

NemKonto skriver på deres hjemmeside, at alle virksomheder skal have en NemKonto. De skriver også, at Folketinget har lavet en lov om det. NemKonto bruges til at udbetale penge fra det offentlige. Du kender det nok allerede som privatperson fra overskydende SKAT.

 

For at få en NemKonto tilknyttet til din virksomhed, så skal du have en erhvervskonto først. Denne skal fungere som din NemKonto. Det er desværre ikke en simpel proces, hvor du klikker på en knap, der siger opret NemKonto, og så er den klaret. Det behøver dog heller ikke at være en besværlig proces. Læs mere om det længere nede.

 

Ifølge NemKonto selv så skal enkeltmandsvirksomheder ikke have en separat konto. Du bør dog undersøge, om det gør sig gældende for dig, hvis du har en enkeltmandsvirksomhed. Som der står i starten af denne artikel, så fokuserer denne på selskaber.

 

 

Opret en erhvervskonto og få en NemKonto

Vi var tidligere inde på, at du skal oprette en erhvervskonto for at kunne få en NemKonto. Opretter du en i en bank i Danmark, så skal du ikke rigtig foretage dig noget efterfølgende. I forbindelse med oprettelsen af din konto, så skriver du også under på, at den oprettede konto bliver anvendt som den fremtidige NemKonto.

 

Hvis du ikke ved det, så er det ikke gratis at oprette en konto til din virksomhed i Danmark. Det er dyrt for bankerne at have erhvervskunder, og derfor skal du betale for det. Du skal både betale for oprettelse og abonnement de fleste steder. Du kan dog få en billig en, hvis du opretter en Lunar erhvervskonto. Her skal du betale 2450 kr om året for en konto, og det er relativt billigt.

 

Et alternativ er Dinero med deres samarbejde med Nykredit. Her betaler du forskellige priser afhængig af dit abonnement hos DInero. Har du dog allerede Dinero Pro, så kan det godt betale sig at få en erhvervskonto hos Nykredit igennem dem. Det er nemlig billigere end hos Lunar Business.

 

Vil du alligevel prøve at finde en gratis konto til din virksomhed, så kan vi lede dig på rette vej. Du skal kigge efter udenlandske banker, hvor du har muligheden for at oprette en gratis konto til din virksomhed. Du skal blot være opmærksom på, at disse konti ikke “automatisk” bliver til en NemKonto, og du skal igennem en række skridt for at få den tilknyttet som NemKonto. Der er også andre ulemper, men den største fordel er selvfølgelig, at du sparer mange tusind kroner.

 

 

Det er svært at sige, hvilken løsning der er den bedste for din virksomhed. Undersøg markedet og find ud af, hvad der passer bedst til dine og din virksomheds behov. Det er den bedste måde at gøre det på.