Klargøring af hus og have til den kommende sæson

Foråret er for alvor tiden hvor nye begyndelser tager form. Små fine vintergækker bebuder at inden længe bliver det varmt og rart at være udendørs. Energien og det generelle velbefindende bliver større for de fleste af os der til dagligt bor og lever på de nordlige breddegrader. Mere energi giver mere virkelyst. Hus og have byder på massere af muligheder for at manifestere sin virkelyst.

Våde vintre giver mange alger

Alger er ikke hyggelige og smukke. De er træls og grimme og de går ikke væk af sig selv. På terrassen kan du skrubbe med en stiv kost og med lidt held kan du få det meste væk. Går det ikke helt væk kan neutralon algemiddel give dig en hjælpende hånd. Neutralon algemiddel er ikke skadeligt for andet end alger, mug og skimmel. Du kan bruge neutralon algemiddel til både terrasse, tag, murværk og alle andre steder hvor de grimme alger har lejret sig.

Når det er gjort har du igen en herlig terrasse hvor du i de varmeste timer kan nyde en kop kaffe i solen, mens du venter på den næste årstid.

Rengøring i den helt store stil

Forårets virkelyst får os tit til at tilbringe en masse tid i haven. Ind i mellem er der trælse dage med regn og slud. Dem kan du bruge på klargøring indendørs.

Vinteren er indetid. Det er koldt og man får måske ikke luftet helt så godt ud som man burde. Giv huset en ordentlig omgang, fra top til tå. Brug en dag på hvert rum og få gammelt spindelvæv og støv ud af dine stuer. Frem for alt luft ud. Lille blæst uden regn er helt optimal til en ordentlig udluftning. Samme blæst kan bruges til at hænge dyner og alle løse tæpper udenfor og blive luftet ordentligt igennem.

Når hus og have er klargjort er det tid til at hvile på laurbærrene

Selv om alt det slidsomme arbejde med at klargøre hus og have, kommer af forårets virkelyst, er det stadig en stor opgave. Giv dig selv en ordentlig belønning. Den fine terrasse uden alger trænger måske til en ny krukke fuld af blomster. Det ville være en udmærket gave til dig selv, som belønning for alt det hårde arbejde. Måske er det bare blomsterfrø til bedene du mangler. De giver nydelse hele næste sæson.