Hvordan sætter man en hjemmeside op?

Denne artikel henvender sig primært til de som endnu ikke ved så meget om hjemmesider endnu. Når det kommer til, at lave en hjemmeside, så er der faktisk kun 3 muligheder.

  1. Enten laver du selv din hjemmeside
  2. Du får nogen til, at lave hjemmesiden for dig
  3. Du får en til, at hjælpe dig med, at lave hjemmesiden – altså et samarbejde

Der er en nogle ting man skal være opmærksom på, når man starter en ny hjemmeside op. Først og fremmest, så er det vigtigt, at du har en plan klar. Hvis du ikke ved, hvordan du kunne tænke dig, at hjemmesiden skal se ud, hvordan den skal fungere og hvad den skal kunne – så har du lidt af et problem.

Du vil stå halvvejs inde i processen og bruge en masse tid på, at finde ud af hvad du gerne vil. Derfor bør dette skrives ned på forhånd.

Lav din hjemmeside selv

Med internettet til rådighed og en god portion tid, så kan du sagtens opsætte din egen hjemmeside. Det første du skal gøre er, at finde et webhotel – igennem dette webhotel vil du være i stand til, at bestille en hjemmeside med dertilhørende domæne. Når du har gjort det, så vil dit domæne være oppe i løbet af et par timer.

Nu begynder det sjove. Enten skal du programmere din hjemmeside fra bunden – eller du skal opsætte din hjemmeside med et CMS. CMS betyder Content Management System, hvilket praktisk talt betyder, at du installere et system der gør håndteringen af dit indhold nemmere.

Hvis du ingen erfaring har med programmering. Så anbefales det, at du finder et CMS. Her kan vi anbefale WordPress.

Du vil herefter være i stand til, at installere forskellige temaer (designs) som passer til din virksomhed eller dit produkt. Der findes rigtig mange artikler om temaer på nettet. Disse kan hjælpe dig til, at finde lige netop dét tema du har brug for.

Få nogen til at lave hjemmesiden for dig

Oftest vil dette være den optimale løsning for de som har nogle tusinde kroner til overs. Det kan nemlig være ret tidskrævende for en nybegynder, at sætte en hjemmeside op. Der er

mange aspekter man skal tage hensyn til og der er rigtig mange tekniske aspekter som kan være svære, at sætte sig ind i, hvis ikke man har den rette erfaring.

Du skal dog passe på – for i alle brancher findes der rådne æbler. Pas på du ikke bliver taget ved næsen. Find ud af om virksomheden har nogen referencer og/eller anmeldelser på eksempelvis Google eller Trustpilot.

Det er bedre, at betale 2.000 kroner mere for en hjemmeside man bliver glad for end 2.000 kroner for lidt for en hjemmeside hvor der ikke er andet end problemer.