5 grunde til at cybersikkerhed er vigtigt for din virksomhed

Cyberangreb er nu et af de mest presserende problemer for både store og små virksomheder. Med virksomheder, der i stigende grad er afhængige af forskellige teknologier, ser risikoen for cybertrusler ikke ud til at stoppe. Derfor skal virksomheder forstå vigtigheden af ​​cybersikkerhed.

 

Dybest set er cybersikkerhed en samling af teknologi, processer og praksis designet til at beskytte systemer mod cyberrisici såsom angreb. Det omtales også som informationsteknologi (IT) sikkerhed, som spiller en afgørende rolle i forebyggelsen mod cybertrusler via hackere ved at mindske skader på en virksomheds aktiver. 

 

Vedligeholdelse af høje niveauer af cybersikkerhed kan hjælpe dig med at kontrollere og beskytte dine netværksressourcer, mens du stadig opnår dine forretningsmål. 

 

Cyberkriminalitet er en finansiel byrde

 

I gennemsnit koster cyberkriminalitet 4,24 millioner dollars for organisationer, ifølge en 2021-rapport fra IBM. Det anslås, at cyberkriminalitet vil koste 10,5 billioner dollars om året i 2025.

 

Mange organisationer går ikke særlig meget op i deres cyberbeskyttelse og kan derfor let blive ofre for cyberangreb. De implementerer måske ikke engang de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger, fordi de ikke virker som nødvendige investeringer for dem.

 

Heldigvis er der også en del organisationer rundt om i verden i dag, som er klar over, hvordan teknologien udvikler sig og derfor anvender teknologier til at beskytte deres systemer og værdifulde data. 

 

Her er nogle fremtrædende grunde til, at cybersikkerhed er vigtigt for moderne virksomheder.

 

1. Stigende cyberkriminalitet

Uanset om du er en lille eller en stor virksomhed, kan et cyberangreb påvirke dig hårdt. Dette skyldes, at enhver virksomhed har mange vigtige aktiver, som enhver hacker kan drage fordel af. 

 

Nogle gange handler det om personlige oplysninger om virksomheder eller kunder. Andre gange handler det blot om ’penge’. I 2021 var der 270 cyberangreb (uautoriseret adgang til data, applikationer, tjenester, netværk eller enheder) pr. virksomhed, og dette tal er steget med 31 % i forhold til 2020. Cyberkriminalitet stiger kun hvert år, og stærk cybersikkerhed er den eneste løsning for at beskytte sig mod det. 

 

2. Brug af flere IoT-enheder

Introduktionen af ​​Internet of Things (IoT) teknologi har hjulpet os med at forenkle mange arbejdsopgaver, men det har også skabt flere mål for hackere. Da IoT-enheder er udstyret med forskellige typer sensorer og bruger avancerede teknologier til konstant forbindelse og datadeling, skaber de flere angrebsmuligheder for databrud. 

 

Det er lige meget, hvor avancerede dine sikkerhedsforanstaltninger er; de internetforbundne enheder kan give hackerne en mulighed for at ramme din virksomhed, hvis du ikke administrerer dem korrekt.

 

3. Stigende teknologibrug

Vi bruger alle meget tid på teknologi, hvilket betyder, at der er en blomstrende mulighed for cyberkriminelle. Cloud-tjenester bruges af mange virksomheder, og det samme gør serverløs computing, edge computing og API-tjenester. 

 

I kombination med containerorkestreringer som Kubernetes kan processer automatiseres effektivt og dynamisk tilpasses forskellige forhold. Hackere forsøger at forstyrre denne hyper-automatisering ved at gå efter API’er, som kan påvirke en virksomheds forretningsprocesser alvorligt.

 

4. The deep web og kryptovaluta

The deep web er en samling af websteder, der er uidentificerbare af søgemaskiner og er skjult bagved adgangskoder eller andre sikkerhedsværktøjer. Disse websteder eller sider tilgås kun af specialiserede webbrowsere, hvilket holder brugerne anonyme.

 

The dark web er en meget skjult del af nettet, hvor ulovlige operationer kan udføres, såsom softwaredistribution, distribution af personlige oplysninger, narkotika- og menneskehandel, piratkopiering, ulovlig våbendistribution og mange flere ulovlige aktiviteter.

 

Kryptovaluta er også blevet hackeres favorit. I takt med at prisen på Bitcoin stiger, stiger angreb hvor målet er profit også. Slutbrugere har kæmpet mod phishing-angreb, infostealere og malware, der stjæler digitale tegnebøger i et stykke tid nu. 

 

Flere angreb bliver nu udført direkte mod smarte kontrakter – hackere går efter selve kernen i kryptovalutaer. Udbredelsen af kryptovaluta til flere markeder åbner nye muligheder for sofistikerede angreb, som potentielt kan føre til, at hackere kan stjæle millioner af dollars fra kryptovalutalikviditetspuljer.

 

5. Ransomware i udvikling

Ransomware er et af de mest profitable cyberangreb lige nu. Især ransomware-taktik ændrer sig en del på grund af det store fokus fra kriminalpræventive enheder såvel som de millioner af overskud, der er på spil. Ransomware har påvirket alle miljøer såsom virtuelle systemer, cloud og OT/IoT. 

 

Alt, der er forbundet til et tilgængeligt netværk, er et potentielt mål. At stjæle data til afpresning samt deaktivering af sikkerhedsværktøjer er efterhånden blevet meget almindeligt; men det vil også blive mere personligt med insidertrusler og personlige data.

 

Ifølge FEMA genåbner 25% af virksomhederne ikke efter et alvorligt cyberangreb. Så det er vigtigt, at vi tager cybersikkerhed alvorligt for at beskytte vores virksomheder.