Få hjælp til pæne tænder

Tænderne er en stor del af vores ansigt, og vores smil er en stor del af fremtoning. Hvis du gerne vil have pæne tænder, kan du overveje at få lavet en tandblegning. Med en tandblegning får du pæne og hvide tænder, som en sand superstjerne. Mange tandlæger tilbyder tandblegning, og de kan hjælpe dig med at få et flot og hvidt smil. Fra naturens side har tænder en gullig farvetone, og det ikke usædvanligt at de bliver gulere med alderen. Hvis du er ryger, vil også blive misfarvede af tobakken. Rødvin, kaffe og cola kan også have en negativ effekt på tændernes hvidhed. Med en blegning af tænder, vil man ikke kunne se, at årenes spor i dit smil.

Vigtig info om blegning af tænder

Mange frygter at blegning af tænder er skidt for tændernes sundhed. Det er vigtigt, at du har sundt tandkød og tætte fyldninger, før at du får lavet en tandblegning. Hvis du har mange fyldninger, skal de måske udskiftes, da det er sværere at blege misfarvede fyldninger. I dagene efter din tandblegning bør du undgå rygning, rødvin og andre madvarer, som giver misfarvning af tænderne.

De fleste oplever ikke alvorlig bivirkninger ved tandblegning. Mange patienter mærker en kortvarig temperaturfølsomhed i munden, når de har fået bleget tænder, som går over efter et kort stykke tid.

Nogle bekymrer sig også for, at blegning af tænder er skadeligt for emaljen. Det er dog en skrøne, så længe, at du får foretaget tandblegningen hos en professionel tandlæge. I så fald bør en tandblegning i sig selv ikke beskade emaljen. Hvis du til gengæld har slidt emalje til at starte med, kan du overveje andre typer behandling, som har en lignende effekt. Du kan f. eks få lavet små facader i porcelæn eller plast, som bliver limet på tænderne og giver et flot, hvidt smil.

Det kan du forvente af tandblegning

En tandblegning kan give forskellige resultater fra person til person. Hvis du vælger en tandlægeklinik, som er specialiseret i tandblegning, er der størst sandsynlighed for at få gode resultater. Det afhænger selvfølgelig af sundheden i dine tænder og mund, samt i hvor høj grad, at du følger anvisningen efter tandblegningen. Hvis du springer en enkelt behandling over, vil det ofte kunne ses i det endelige resultat. Hos de fleste tandlæger er der mulighed for at regulere på behandlingsforløbet, hvis du f. eks kommer til at skippe en omgang ved en fejl.